Lakossági referenciák

zsambek_belso_small.jpgzsambek_gephaz_edit_small.jpg

ZSÁMBÉKI PASSZÍVHÁZ
2012


Az egyik legolcsóbb passzívház, a tulajdonos jó szervezőkészségének köszönhetően 250 eFt/m2 bekerülési költséggel épült fel, Energiakulccsal együtt.
A zsámbéki családi ház jó példája annak, hogy egy passzívház nem feltétlenül drágább, mint egy A+-os épület, ha mindenre kiterjedő figyelem övezi a tervezést és kivitelezést.
Az épület fontosabb paraméterei: 135 m2 lakóterület, 40 m2-es garázs, 240 000 Ft/m2kivitelezési költség.

Épületgépészeti berendezések:
- talajkollektor,
- Sirac geotermikus hőszivattyú,
- Zehnder szellőztetőgép,
- Energiakulcs rendszer,
- Internorm nyílászárók,
- 20 cm-es mészhomok tégla,
- 30 cm grafitos EPS hőszigetelés.kulso_edit_small.jpggephaz1_edit_small.jpg

BUDAPESTI CSALÁDI HÁZ
2013

Energiakulcs® épületgépészettel.szolad_kulso_small.jpg

SZÓLÁDI ZÉRÓENERGIA HÁZ
2013


A Somogy-megyei barátságos kis családi mindent "tud", amit egy alacsonyenergiás épületnek tudnia kell.
A komplex energiatakarékos épületgépészeti rendszernek és a telepített napkollektoroknak köszönhetően a Szóládon épült passzívház egyben egy igazi Zéróenergia Ház is!

Az épület fűtési-, hűtési-, melegvíz-termelési, szellőztetés előtemperálási feladatait az Energiakulcs® komplex épületgépészeti rendszer látja el, 1 db 100 méteres talajszondával, passzívhűtéssel. A szellőztetés egy Paul Novus 300-as központi hővisszanyerős géppel van megvalósítva, magas akusztikai követelményeknek megfelelően, folyamatosan friss és szűrt levegő utánpótlást biztosítva a lakótérben.

Az épület egy minősítés alatt álló passzívház, amelynél a hőszivattyús üzemnek köszönhetően az épület éves villamos-energiaigénye minimalizálódott, ezért a 4,7 kW-os napelem felülettel zéróenergia-fogyasztású épület lett. Az épület rendkívül alacsony-energiaigénye – 12 kWh/m2×év – köszönhető az intenzív hőszigetelésnek, a hőhíd mentes tervezésnek, a légtömörségnek, amelyek a passzívház standard elérésének szükséges feltételei.eklogo2013.jpg

DIÓSDI PASSZÍVHÁZ
2011


Diósdi kétszintes, „koporsófödémes” passzívház, eredeti elképzelés szerint pelletkazán és napkollektorok lettek volna a hőtermelők. A kivitelezés közben az Energiakulcs talajhős rendszer közel azonos bekerülési költsége miatt kiváltotta az eredeti elképzelést.